1. Σε πόσα g νερού πρέπει να διαλύσουμε 12g ζάχαρης για να φτιάξουμε ένα διάλυμα ζαχαρόνερου 5%w/w περιεκτικότητας σε ζάχαρη;
2. Ένα ποτήρι ουίσκι 225ml έχει περιεκτικότητα 40%v/v σε αιθυλική αλκοόλη. Αν μέσα στο ποτήρι ρίξουμε ένα παγάκι το οποίο όταν λιώσει θα δώσει νερό 15ml, πόση θα γίνει η νέα περιεκτικότητα του αραιωμένου ποτού σε αιθυλική αλκοόλη;
3. Μέσα σε 180g οινόπνευμα έχουμε διαλύσει 5g στερεής ουσίας Α και 15g στερεής ουσίας Β.
α) Πόση είναι η περιεκτικότητα % w/w του διαλύματος σε ουσία Α και πόση σε Β;
β) Πως θα πάρουμε το οινόπνευμα από το διάλυμα;
γ) Πως θα διαχωρίσουμε τις στερεές ουσίες Α και Β, αν η Α είναι διαλυτή και στο νερό ενώ η Β όχι;
4. Ένας χυμός 250g έχει περιεκτικότητας 20%w/w σε νερό. Πόσα γραμμάρια νερού περιέχει ο χυμός; Πόσα γραμμάρια οξυγόνου και πόσα υδρογόνου περιέχονται στην παραπάνω ποσότητα νερού;
5. Σε ένα κουτάκι χυμού όγκου 100ml υπάρχει χυμός πυκνότητας 2g/ml. Πότε περιέχει περισσότερη ζάχαρη; αν στο κουτί αναγράφεται ότι έχει περιεκτικότητα 20%w/w σε ζάχαρη ή 20% w/v σε ζάχαρη;
που είναι οι απαντήσεις ;
ΑπάντησηΔιαγραφή